Trendigt med piercings

Att pierca sig, oavsett om man gör det i örat eller i näsan, är riktigt trendigt just nu. Senaste tiden har vi sett massor av kända personer rocka en piercing, vilket gjort att vi dödliga också vill göra det.

Här kan man läsa att Madonna tagit sin son Rocco till en piercingstudio på hans sextonde födelsedag för att göra en piercing. Sonen ville ha hål i öronen och enligt lag får man i USA inte göra det utan en förälders tillåtelse men nu fick han alltså lov att göra det för Madonna. Bilder visar hur Rocco kom ut ur piercingstudion med nya guldörhängen, enligt källor värda över 1 000 kronor.

Poppis med septumpiercing479834-beautiful-teenage-girl

Madonnas son är en utav många Hollywood-personligheter som valt att pierca sig den senaste tiden. Det har verkligen blivit en trend och i och med att stjärnorna hakat på den, har allt fler ”vanliga” människor också gjort det. På YLE kan man läsa om att en av de mest populära typerna av piercings är septumpiercingar. En septumpiercing är en piercing genom näsväggen och vi har sett stjärnor som Rihanna bära septumpiercing men även många av modehusen har utsmyckat sina modeller med dessa under visningar. På grund av dess popularitet har nu även modemedvetna kvinnor och män hakat på denna trend.

Vilken piercing passar?

Den som vill göra en piercing bör först och främst fundera på vilken piercing som passar. I princip alla piercings är trendiga just nu, så vad man än väljer att göra så lär det bli lyckat. Sedan är det även viktigt att man väljer ett smycke som passar en och dessa kan man bland annat hitta på Rockflame. Vill man satsa på en piercing som inte sticker ut så mycket är självklart vanliga hål i öronen något att satsa på. Om man vill vara mer vågad kan man ta hål lite längre upp i öronen, vilket är lite mer ”edgy” än vanliga hål i örsnibbarna. Den som vill gå all in och verkligen göra något som sticker ut, bör satsa på exempelvis en ögonbrynspiercing eller en läppiercing. Läs mer.