Törnrosaläppar funkar till det mesta

Röda läppar gör de allra flesta riktigt coola outfits helt komplett. Men vad för märken finns det att välja på och i vilken finish är det mest populärt att ha det i?

röda läpparI ett tidigare inlägg skrevs det om hur H&M tidigare samarbetade med det stora, franska modehuset Balmain – ett varumärke som bland annat ”The Kardashians” brukar bära på galor och stora event. När man köper riktigt snygga designkläder brukar det passa bra att även anpassa smink, hår och smycken efter den stilen. Alltså att även ha snygga skor och stilren väska samt välfriserat hår och skickligt utförd sminkning. Varför inte köra med röda läppar till exempel? Men det gäller bara att få till det rätt.

Hett med matta läppar även i vår

Det har länge varit hett att använda sig av bland andra, matta läpprodukter. Att ha en stark färg på läpparna men i en matt finish. Särskilt är detta populärt att bära under de mörkare månaderna, som under höst och vinter. Men en klassisk burgundy funkar även om våren, särskilt om du ska på en tillställning och kommer vara uppklädd, i till exempel designkläder. I denna artikel tipsas det om ett antal olika läpprodukter som verkligen håller måttet, och som många pratar om på mode- och skönhetsbloggar. Det är bland annat:

  • Rouge Pur Couture från Yves Saint Laurent i färg Nr 54
  • Nyx Lip Lingerie Liquid Lipstick i matt finish sim kommer i nyansen Bedtime Flirt bland annat
  • The Balm Meet Matt(e) Hughes Long Lasting Liquid Lipstick – krämig och långvarig
  • Isadora Perfect Matt Lipstick – verkar länge och vårdar dessutom läpparna
  • Make Up Stores läppstift i färgen Black Orchid ger läpparna en riktigt snygg glans

I en artikel i Expressen skrivs det vidare om röda läppar och där kommer en mer fullständig guide till hur du faktiskt fixar matta röda läpparna snabbt och enkelt. Det gäller bland annat att skrubba bort flagor och narighet med en mjuk frottéhandduk innan du börjar. Sedan är tipset att du smörjer in läpparna med en återfuktande läppbalm eller en bra dag- eller nattkräm som ger vätska och näring. Lägg sedan en ofärgad lip liner runt munnens kontur och sträck ut läpparna för att sudda in konsistensen. Måla sedan konturen först och därefter från mungiporna och in mot mitten. Klart!