Shopping – rabatter och smartare lösningar

Näthandeln har på senare år ökat explosionsartat. Alltfler shoppar på nätet och handlar även sin mat där. E-handeln försätter att växa och med det erbjuds allt smartare lösningar för att möta behoven som finns. Inte allra minst olika fraktlösningar.

Delar av den fysiska detaljhandeln och shoppingen har idag förflyttas till nätet. Många väljer att handla sina kläder och sin mat online. Många glömmer dock att tänka smart kring sin shopping. Dels att shoppa där fri frakt erbjuds, dels använda rabattkoder på exempelvis www.gratislandet.se.  Genom att använda rabattkoder frekvent blir de mindre summorna till slut större i vinstsumma. En annan variant av rabattkod är också att handla begagnat på nätet. Vissa säljer plagg som fortfarande har prislapparna på men kraftigt rabatterade. Det kräver dock lite kunskap om vilka fallgropar som ska undvikas och vilka varningssignaler att hålla koll på som det går att läsa om i ekuriren.se. Idag väljer fler och fler att sälja vidare sina plagg och själv handla second hand. Förutom ekonomiska vinningar tänker fler på miljön. Enligt nsd.se vill fler fynda utan att det tär på miljön.

Flexibla fraktlösningar

PostNord har tagit fram en tjänst där det går att få varor levererade till bagageluckan på bilen där den står parkerad– via appen. Konceptet bygger på att kunden lämnar uppgifter om var bilen kommer att stå en viss tid, dagen för leveransen. Enligt Carin Blom, som är e-handelsanalytiker på PostNord, är tjänsten framtagen utifrån e-handlarnas behov om fler smidiga fraktlösningar som dn.se skriver om. Olika vardagsliv gör att ett och samma leveranssätt inte passar alla.

”Tjänsten är tidsbesparande och erbjuder konsumenterna flexibilitet, vilket efterfrågas mer och mer idag, det ser vi inte minst i våra egna undersökningar” säger Carin Blom, e-handelsanalytiker på PostNord”