Så klär du dig snyggt på jobbet

Hur klär du dig snyggt och professionellt på jobbet? Och hur får du dessutom outfiten att passa precis lika på after worken? Här ges tips kring modetrender och kombinationer av plagg som ger dig en proffsig look på arbetsplatsen.

Vi har tidigare skrivit om klädkoder på bröllop men nu ska det handla om hur du på bästa sätt kan klä dig på jobbet. I vår ska du inte klä dig trist på jobbet, tvärt om, våga satsa på volanger, puffärm, härliga färger och nya typer av snitt. Kläder som funkar minst lika bra på jobbet som på sammankomsten efter jobbet. Läs mer här.

Volang och puffärm

Volanger på plagg hänger kvar i modetrenderna. Med dessa härliga vågor på plagg tillför du lekfullhet till din dressade look. Satsa på blusar som osar kvinnlighet och matcha med ett par klassiska kostymbyxor. Puffärmar är också supertrendigt just nu och sådana plagg passar alldeles utmärkt at ha på sig på jobbet. Puffärmen syns på allt från klänningar till kavajer.

Knytdetaljer, markerad midja och vit skjorta

Andra trender som passar perfekt för workwear är plagg med knytdetaljer och plagg som markerar midjan a la 1940-tal. Satsa på ett par höga brallor som markerar midjan och matcha med en blus som har knytdetalj. En annan trend som är superrätt nu är den klassiska vita skjortan. Den passar såklart superbra på jobbet och att ha under den trendiga kavajen.

Kavaj är jobbets bästa plagg

Kavajer överlag är en stor trend just nu, och det kan vara värt att investera i ett plagg i dyrare prisklass för att få riktigt bra kvalitet. Kavajen ger en lyxig känsla till din outfit och du kan likväl klä dig i jeans som kostymbyxor till och ändå se lika snygg ut.

Randigt

”Randigt, gärna från topp till tå, är en av vårens viktigaste trender. Denna randiga kostymen är definitivt en look att räkna med, ”, Skriver DamernasVärld i an artikel.