Rätt bas är viktigast

Den som kan en del om smink vet att det allra viktigaste är att ha en bra bas. Det gäller att hitta rätt foundation som passar ens hudnyans och välja den täckningsgrad som passar bäst. Det är också viktigt att applicera den rätt så att den håller länge. Nu blir det enklare för svenskar med en mörkare hudnyans att hitta rätt eftersom ett nytt sminkmärke för mörkhyade lanseras i veckan.

4334949-foundation-cream

Sverige har fått sitt första sminkmärke för mörkhyade, skriver Sydsvenskan. Skaparen bakom märket säger att hon under flera år har fått blanda olika färger för att få den nyans som passar hennes hud och det har varit svårt, även om hon är makeup-artist till yrket. Ljushyade däremot har kunnat springa in i vilken affär som helst för att köpa smink som passar dem.  Det var därför som hon valde att starta ett sminkmärke för mörkhyade. Hon ville helt enkelt ge mer valmöjlighet till fler människor. Märket som hon skapat lanseras för första gången i Malmö imorgon.

Basen är A och O

Det som det fokuseras mest på bland de sminkprodukter som hon tagit fram är basen. Är basen bra, blir resten också bra. Detta gäller för alla, oavsett nyans på huden. Att hitta rätt foundation är alltså A och O för att skapa den rätta looken. Men för att basen ska bli bra, krävs förstås att man vet hur man ska applicera den. Hur applicerar man då basen på rätt sätt så att den håller hela dagen och gör huden så där perfekt? I den här artikeln finns tips på hur man går tillväga och här kommer några utav de viktigaste stegen:

  • Genom att applicera en primer efter dagkrämen får du din foundation att hålla längre.
  • När du sedan lägger din foundation måste du först ha valt om du vill ha en täckningsgrad som är lätt, medel eller täckande.
  • Toppa din foundation med en highlighter på kindbenen och längs med näsryggen för att ge huden extra lyster.
  • Till sist kan du fixera basen med ett fint löspuder så att din foundation håller längre. Slå gärna bort överflödet av pudret så att du inte råkar ta för mycket.

Rullstolsbunden av smittat smink 4173593-cream-compact

För att inte få sämre hud av sminket, eller i värsta fall bli sjuk, är det viktigt att då och då byta ut sminket och köpa nytt. Man bör heller aldrig låna smink av någon annan, utan alltid bara använda sitt eget. Annars kan det gå som för kvinnan som Metro skriver om. Hon fick en bakterieinfektion i ryggen efter att ha delat smink med en kompis. Infektionen gjorde henne rullstolsbunden och hon kommer kanske aldrig att kunna gå igen. Det var stafylokocker som hade invaderat hennes kropp och tagit sig ända in i hennes ryggrad. Hennes väninna hade nämligen haft en stafylokockinfektion i ansiktet och den smittade.