Pretty Woman firar 25 år

Ibland går tiden fort. För visst känns det som om filmen Pretty Woman släpptes igår? Kan vara för att en såg den igår eller för att det helt enkelt är en odödlig film.

761699-empty-hollywood-film-canisters-and-clapper-on-whiteÅret var 1990 och inte många kunde då ana att filmen Pretty Woman med Julia Roberts och Richard Gere skulle så stjärnstatus och bli med den odödliga. Men så blev det för den filmen är fortfarande fantastisk och har fått många att drömma om en Edward Lewis som kommer i en vit limousin för att plocka upp en. Ja, ser man till handlingen så är den galen, och kanske inte så konstigt att den bara fått 6,9 på Imdb. För skalar man av alla vackra och roliga lager så får man en prostituerad som inte klarar sig själv, men som är vacker och med det lyckas fånga en rik man som tar henne under sina vingar. För alla som inte sett den är det bara att hyra filmen och döma själva – den är ett mästerverk och en klass för sig när det kommer till romantiska filmer.

Richard Gere minns

Lagom till 25års jubileet har filmen blåst upp igen i medierna och man kan läsa många intervjuer med stjärnan Richard Gere om vad han tycker och tänkte kring inspelningen. I abcnews får man följa med hur inspelning skulle sett ut idag och till usmagazine säger han på frågan om vad det är som gör den tidlös att det är magi. Och vi kan inget annat än att hålla med honom. För det är kemi, det är kärlek, det är drömmar och hopp och sist men inte minst så är det vackra Julia Roberts skratt som får en att smälta.