Nytt inom contouring

De senaste åren har den absolut hetaste sminktrenden varit contouring. Med ökande popularitet har tekniken blivit allt mer avancerad. Nu är det många som använder tejp i ansiktet när de sminkar contouring. Men det lättaste är att go back to basics.

1114469-woman-portrait

På Seventeens hemsida kan man läsa den nyaste trenden inom skönhet. Trenden är att använda tejp för att få till riktigt exakta linjer för bronzing och highlighting när man håller på med contouring. En populär Youtuber som är känd för att sätta de senaste trenderna när det kommer till smink, använder sig av det här tricket. I en av hennes videos kan man se att hon sätter tejp i ansiktet för att sedan borsta bronzer på och runt tejpen. När hon sedan tar bort tejpen har hon fått perfekta linjer som hon bara kan sudda ut och få att smälta in i huden.

Vad är contouring?

I samma artikel kan man läsa att man faktiskt inte behöver tejp när man jobbar med contouring. Man behöver nämligen inte ha raka linjer eftersom bronzern och highlightern blandas samman ändå. Därför är det både lite tidsslösande och slösande av produkter. Men det är en spännande ny teknik som ger väldigt fina resultat. Vill man börja med contouring och inte är något sminkproffs, är tejpvarianten alldeles för komplicerad. I det här fallet räcker det gott och väl med en vanlig form av contouring. Men vad är då contouring? Enkelt förklarat är det en sminkteknik som gör att ansiktets struktur blir framhävd på ett fint sätt. Genom att man highlightar sina favoritställen i ansiktet, som kindbenen och näsbryggan, och lägger skugga på käklinjen och kinderna får man en bra form på ansiktet. För att få contouring att se bra ut måste man fokusera på att blanda färgerna så att inga synliga linjer finns kvar, skriver Telegraph.

Vad behövs vid sminkningen? 539582-cosmetics-set (1)

För att få till den där perfekta contouringen behövs faktiskt inte speciellt många produkter. I Expressen kan man läsa att man enbart behöver tre produkter för att få till en enkel contouring. Dessa produkter är en bronzer, en highlighter och ett puder. Om man vill ha ett mer naturligt och mjukt resultat kan man använda sig av en speciell krämpalett som är anpassad för contouring. Använder man en sådan är det mycket lättare att blanda ut de olika färgerna. Några andra saker som man kan behöva för att göra en mer avancerad och mer naturlig sminkning är:

  • Borstar som är anpassade för den typen av smink man har. Använder man krämiga produkter kan en fast och platt borste vara bäst. För puder fungerar en fluffig ögonskuggsborste bäst.
  • En highlighter som passar ihop med ens egen hudfärg. Använder man en för ljus eller mörk highlighter kommer det se väldigt onaturligt ut.
  • En rouge eller en annan rosaaktig och skimrig produkt som gör att hela sminkningen smälter ihop på ett bra sätt.