Förnya ditt utseende på våren


Vill du förändra ditt utseende nu när våren har gjort intrång på 2016? Du är inte ensam. Många känner ett behov att förändra sig när vi går in i en varmare årstid – och främst handlar det om att byta frisyr, eftersom det är det lättaste sättet att snabbt skapa förändring.

Det är däremot inte det lättaste att hitta rätt look – speciellt inte med tanke på alla de olika alternativ som finns. Men det finns några saker som kan ha i åtanken är du väljer ditt vår- och sommarhår.

Jättelångt eller jättekort

I år är det extremer som gäller – både vad gäller färg och längd. Antingen ska du ha kortast möjliga hår, gärna snaggat, eller så ska du ha långt och om du inte själv lyckats spara ut ditt hår bör du komplettera med löshår. Det finns numer mycket snyggt och verklighetstroget löshår men det är viktigt att du väljer en bra leverantör. Headzone.se är en rekommendation eftersom de har ett stort utbud och erbjuder äkta löshår.

När det kommer till färg är det även där extremer som toppar listorna över 10645845-lavender-frittervad som är trendigt. Våga testa “regnbågen” där du färgar håret i olika pasteller, lite som My little Pony. Är det ingenting för dig är det bättre att gå mot din naturliga hårfärg. Det kan självklart även vara kul att gå till en stylist för att lära sig vad man passar i. Alla har olika toner i huden vilket också definierar vilken hårfärg som är snyggast. Exempelvis ska du med väldigt ljus hy gärna ha en kall ton i håret, som askblont men undvika kopparfärger.

För att veta vad du passar i för hårfärg behöver du veta vad du har för hudtyp. Är du åt det varma eller kalla hållet? Ljus, mörk eller olivfärgad? Modette.

När du ändå håller på att förnya ditt utseende kan det även vara en god idé att kika över din garderob – kanske ska du byta ut den helt och hållet? Några saker som då kan vara bra att ha i åtanke är att du ska rensa ut alla kläder som du inte använder och undvika impulsköp. Fler bra tips ger Pia Svensson – Stylist och personal shopper – här.