Fler väljer nätet under Black Friday

Snart är dagarnas shoppingdag här, eller shoppingkväll kanske man säger. Vad man kan se är att allt fler väljer att shoppa loss på nätet och att med det har även Cyber Monday kommit till. 

6646997-black-friday-just-ahead-green-road-sign-and-cloudsMånga är det som älskar att shoppa loss, och när man närmar sig julen så blir de flesta av oss lite milt galna: vi handlar gärna julklappar till våra nära och kära, men vi drar oss heller inte för att handla en liten klapp till oss själva för att unna oss bland att det fina.

Den största shoppingdagen på året är den som kallas för Black Friday och även den dagen som markerar att julhandeln börjar samt att, om man ska gå tillbaka till ordets ursprung, så vände butikernas röda minussiffror till svarta plussiffror. Nu har verkligen denna dag ökar något otroligt mycket och bara på Google kan man se att ordet Black Friday trendade bättre förra året när man jämförde det med Halloween. I en artikel från tidningen ehandel.se går det även att läsa att fler väljer att shoppa loss online. Kanske för att det finns ett större utbud, för klänningar från exempelvis sofiamoore.dk/ är annars svåra att få tag på. Ja, internet är verkligen framtiden när det kommer till mycket och bland annat shopping. I och med att allt fler väljer att handla online så har det även dykt upp en till dag som infaller på måndagen efter den svarta fredagen, nämligen Cyber Monday. Detta är en dag då nätet fylls av bra priser och som har sin högtid på året. Dock har den inte slagit igenom i Sverige utan där lägger fortfarande butikerna alla ägg i sin svarta Black Friday-korg. Självklart finns det ett och annat att tänka på för att lyckas göra så bra kap som möjligt:

  • Först och främst är det bra att tänka på att det kommer en jul och att det kommer en januari och februari som är ledsamma månader. Så shoppa inte upp alla dina pengar på “onödiga” saker enbart till dig själv.
  • Fundera ut, om du handlar till dig själv, om du skulle köpa produkten till full pris. Annars kan det vara bra att avvakta.
  • Redan nu kan du fundera ut vad du behöver köpa för att gå in mer fokuserat när reorna börjar slå till så du enkelt kan plocka på dig det du behöver.
  • Kolla om det råder öppet köp och om du får byta din produkt. Annars kan det vara bra att tänka till en gång extra.
  • Ta även en funderare på bra julklappar som du sedan kan bocka av – för det är ganska skönt att sprida ut klapparna under de resterande månaderna.

Glöm heller inte att Black Friday endast är en dag så om d inte köper något kan du istället se det som att du har spat eller “tjänat” en massa pengar – vilket du har.