Fillers, populärt hos kändisar

Genom att injicera fillers i huden eller läpparna uppnås ett ungdomligt utseende. Skönhetsingrepp har länge använts av kändisar som ett sätt att bibehålla skönheten när de åldras. Det är dock inte alla som öppet vill medge att de använder sig av fillers eller andra skönhetsingrepp.

Fillers har under de senaste åren blivit ett av de vanligaste skönhetsingreppen. Fillers är en injektion som går snabbt och som ger omedelbart resultat med inga eller små och övergående biverkningar. Injektionen bör utföras av en kompetent och erfaren person för att resultatet ska bli bra. Det är viktigt att välja en klinik som exempelvis http://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/fillers/ med välutbildad personal som har erfarenhet av fillersbehandlingar.

Fillers allt vanligare hos kändisar

Fillers används både av unga och äldre som vill fylla ut läppar eller förbättra strukturen i ansiktet. Många kändisar är öppna med att de använder fillers för att förbättra sitt utseende. Bianca Ingrosso berättar att hon använd fillers under ögonen för att få bort sina mörka ringar. Bianca tyckte att hennes tunna hud under ögonen gjorde att hon ständigt såg trött och glåmig ut trots att hon var pigg.

Andra kändisar är inte lika öppna med vilka skönhetsingrepp de gjort. Många kändisar som är i medelåldern eller äldre hävdar att deras unga och vackra utseende beror på att de sköter kost och träning till punkt och pricka. Vissa brukar också tacka sina goda gener för att de knappt ser ut att vara en dag över 30 år trots att de sedan länge passerat medelåldern. Fortfarande hävdar många att de varken opererat sig eller tagit till fillers eller botox. Gwyneth Paltrow och Jennifer Aniston är några av de kändisar som hänvisar till hälsosam kost och andra faktorer än skönhetsingrepp när de får frågan om sitt ungdomliga utseende.

Eftersom skönhetsingrepp inte var lika vanligt tidigare kanske det är skillnad mellan äldre och yngre kändisar. Hos den äldre generationen lever troligen tanken kvar att skönhetsingrepp är något som ska hållas hemligt och är skamligt.

Om fillers

Fillers innebär en injektion av hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en substans som finns naturligt i kroppen och har en vattenbindande förmåga vilket gör att den hjälper till med att skapa volym. Fillers sprutas in i det område där volymen ska ökas. Det kan t.ex. vara i läpparna för att göra dessa mer fylliga. Åldrandeprocessen innebär att kroppens produktion av hyaluronsyra minskar vilket gör att huden blir slappare och torrare. Fåror och rynkor brukar med åren bli fler och fler. Genom att spruta in fillers i veck och djupa linjer fylls huden ut och blir slät och spänstig igen. En injektion med fillers kvarstår i ungefär sex månader till ett år. Tänk därför igenom beslutet att injicera fillers innan du bokar en tid.

Att tänka på innan behandling med fillers

  • Kontrollera att kliniken som ska utföra injektionen har välutbildad personal.
  • Fråga vilken typ av fillers som används.
  • Tänk igenom vilket resultat du vill uppnå.

Sammanfattningsvis går riktningen i samhället mot att olika former av skönhetsingrepp blir allt mer accepterat. Särskilt i den unga generationen har fillers och andra sätt att förbättra utseendet blivit normaliserat och ses som något för alla.