Därför är botox så bra mot migrän

 

Botox mot migrän är en uppskattad behandling. Miljontals människor lider nämligen av svår, kronisk migrän och det är en sjukdom som försvårar livet avsevärt. Men förutom att spåra utlösaren till migränen, som kan vara mat, allergier eller hormonella orsaker exempelvis, så kan du faktiskt använda just botox.

 

migränJa, visste du att behandling med botox hjälper mot flera olika medicinska åkommor? Som migrän, inkontinens och tandgnissling – men även mot oönskade rynkor. Ett smart och mångfacetterat medel med andra ord. Botox är ett muskelavslappnande medel som verkar perifert. Det påverkar till exempel migrän.

 

Slipp migrän med rätt kost och botox

För att den smärta du upplever ska klassas som migrän ska du ha minst två av följande symptom: smärta på ena sidan som varar från fyra timmar i upp till tre dagar. Du ska ha en pulserande värk, känna illamående och/eller vara känslig för ljus och ljud. Över 400 000 personer i Sverige är drabbade av kronisk migrän och får attacker fyra till fem gånger i månaden. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur botox som injiceras i huvud och hals samt antidepressiva läkemedel har visat sig fungera. Om du är ”prone” till migränattacker, se till att inte tugga tuggummi regelbundet men däremot att äta just regelbundet. En bra frukost kan hjälpa dig från en sockerdipp som sedan får huvudet att dunka. Ät dessutom mer omega 3, som fisk och olja att köpa på apotek. Även chiafrön är rika på omega 3-fettyror. Undvik mat som kan framkalla huvudvärk, det är allt från starka ostar och socker till alkohol som rödvin.

 

Vårdguiden 1177 går det att läsa om hur problem med migrän oftast brukar minska efter 40-årsåldern och att barn också kan få problem med detta, men att det är ovanligare. En del personer får ”aura” innan huvudvärken sätter in, det är synfenomen, sämre tal eller sämre känsel. Värken känns sedan borrande, dunkande eller pulserande och förvärras om du rör på huvudet eller rör dig överhuvudtaget. Du blir överkänslig för intryck och får svårt att koncentrera dig. Illamående och kräkningar är vanligt för den som har svår migrän.