Bli lite finare med fillers

En fillerbehandling är ett snabbt och effektivt sätt att fylla ut läpparna, släta ut rynkor eller framhäva kindbenen. Den funkar även bra för att ta bort ärr eller göra käklinjen mer definierad. Många upplever att självförtroendet blir bättre tack vare behandlingen.

Fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna och används ofta till att göra läpparna större, fylla ut och framhäva kindbenen, ta bort rynkor eller reducera ärr. Det är inte bara kvinnor som gillar fillerbehandlingar, även män kan använda fillers för att definiera käklinjen, jämna ut ärr från acne eller fylla ut läpparna. Att injicera fillers i läpparna är en väldig vanlig företeelse idag och utförs i alla åldrar i alla samhällsklasser. Tack vare att det är en relativt billig behandling jämfört med andra plastikkirurgiska ingrepp, så är det inte svårt att kosta på sig en behandling eller två.

Vad är fillers?

En fillerbehandling går ut på att med hjälp av en liten nål spruta in ett ämne under huden för att fylla ut och sträcka ut huden på det behandlade området. Själva ämnet som sprutas in är baserat på hyaluronsyra och absorberas upp av kroppen. Därför måste behandlingen upprepas för att behålla samma resultat över tid. En del kan tycka att det är skönt att veta att behandlingen inte är permanent, eftersom det ger utrymme för eventuella misstag eller ånger.

Därför är fillers ett bra alternativ

Om du stör dig på några envisa rynkor i pannan, runt munnen eller ögonen, som får dig att se äldre ut än vad du är, eller tycker att ditt ansikte skulle se bättre ut med ett par fylligare läppar, så är fillers en jättebra lösning. Behandlingen går snabbt och resultaten syns direkt. Väljer du att få bedövning så är det dessutom helt smärtfritt. Biverkningar kan förekomma i form av blåmärken eller rodnader om du är känslig mot behandlingen.

Tänk på detta innan en behandling

Det viktigaste att tänka på innan en fillerbehandling är att kolla upp kliniken eller salongen där du vill få din behandling. Det förekommer att folk utan varken utbildning, licens eller vidare kunskap åtar sig att utföra fillerbehandlingar. Branschen är inte reglerad vilket öppnar för oseriösa utövare. Risk finns att dessa använder sig av ohygieniska redskap, felaktiga arbetsmetoder och hälsofarliga produkter.